Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A

Bijna met pensioen

Op de 60-jarige leeftijd ontvangen alle deelnemers een brief van SPOA over het naderende pensioen.

Eerder stoppen of deeltijdpensioen

Wilt u eerder dan met 68 jaar stoppen met werken, of met deeltijdpensioen? Dat kan al vanaf uw 55ste jaar. Neemt u daarvoor tijdig (minimaal een half jaar voor de beoogde datum) contact op met SPOA via het contactformulier. 

Hoger of lager pensioen en uitruilen

Een half jaar voordat u uw 68-jarige leeftijd bereikt (uw standaard pensioendatum), krijgt u van SPOA een aanvraagformulier waarop een voorstel wordt gedaan. Rondom de pensioendatum kunt u een aantal keuzes maken:

  • eerst hoger, dan lager pensioen
  • Uitruilen partnerpensioen voor ouderdomspensioen of andersom

Als u gebruik wilt maken van een van de keuzemogelijkheden, vult u het formulier dan op tijd in. Dat geeft ons weer de gelegenheid om een en ander tijdig voor u in orde te maken. Contact opnemen. Een toelichting op de keuzemogelijkheden leest u in het Pensioen1-2-3 op deze website.

Pensioenberekeningen opvragen

Het is mogelijk om bij SPOA pensioenberekeningen op te vragen. Als u eerder met pensioen wilt bijvoorbeeld. Met zo’n berekening heeft u beter inzicht in uw financiële situatie. U ontvangt van ons als deelnemer kosteloos twee berekeningen. Bij een volgende berekening, brengen we wel kosten in rekening. Deze kosten bedragen € 289,- excl. btw per berekening. Een pensioenberekening kunt u hier opvragen.