Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A

Afgestudeerd als apotheker?

Gefeliciteerd met het behalen van uw diploma! Een groot deel van de afgestudeerde apothekers gaat aan het werk in de openbare apotheek. In loondienst of als zelfstandige. In beide gevallen wordt u deelnemer bij SPOA, het pensioenfonds voor apothekers werkzaam in de openbare apotheek. Wij heten u van harte welkom!

Wat is SPOA?

SPOA is een beroepspensioenfonds. Het pensioenfonds zorgt voor de uitvoering van de pensioenregeling, het innen van de premies, toekennen van indexaties, het beleggingsbeleid en de uitkering van de pensioenen. Meer over het pensioenfonds leest u bij Over SPOA. U kunt zich daarnaast met vragen ook richten tot AZL, het administratiekantoor dat onze pensioenadministratie verzorgt. 

Passende en eigentijdse pensioenregeling 

Bij SPOA bouwen alle openbare apothekers collectief een ouderdomspensioen en een nabestaandenpensioen op. Onze pensioenregeling is afgestemd op de specifieke wensen van onze beroepsgroep. De regeling kent naast een voorwaardelijke toeslag een vaste toeslag van 1,5%. De deelnemers van SPOA zijn verenigd in de Beroepspensioenvereniging BPOA. De leden van BPOA bepalen de inhoud van de pensioenregeling. Aan het lidmaatschap van BPOA zijn geen kosten verbonden. Meer informatie vindt u op www.bpoa.nl.

Onafhankelijk en professioneel pensioenfondsbestuur 

Het bestuur van SPOA is samengesteld uit beroepsgenoten en een bestuurder met een financiële achtergrond. Het is onafhankelijk en bestuurt op transparante wijze. Het bestuur zorgt dat het pensioenfonds voldoet aan alle (wettelijke) eisen.

Aanmelden en meer informatie 

Deelname aan de pensioenregeling van SPOA is verplicht voor alle apothekers werkzaam in de openbare apotheek. Wij verzoeken u om het aanmeldformulier in te vullen. Als u zich bij ons hebt aangemeld, ontvangt u van ons een Pensioen 1-2-3 met uitleg over de regeling en inloggegevens voor toegang tot de twee portalen. SPOA beschikt over een administratieportaal om uw gegevens door te geven en over een deelnemersportaal waar u pensioensituatie kunt inzien en uw pensioen kunt plannen. 

Samenwerking met BPOA

SPOA voert de pensioenregeling van de openbare apothekers uit in opdracht van BPOA, de Beroepspensioenvereniging Pensioenfonds Openbare Apothekers. BPOA is verantwoordelijk voor de verplichtstelling en bepaalt de inhoud van de pensioenregeling voor alle openbare apothekers. Zo bepaalt BPOA bijvoorbeeld de hoogte van de premie. Het is van belang dat deelnemers van SPOA ook lid worden van BPOA. De leden van BPOA hebben de zeggenschap over de collectieve pensioenregeling voor openbare apothekers.

Aanmelden bij BPOA.