Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 02-03-2023

'Bedrag ineens' weer uitgesteld

Medio 2022 werd de mogelijkheid om een deel van het pensioen in één keer op te nemen (‘bedrag ineens’) tot 1 juli 2023 uitgesteld. Onze verwachting was dat ook die datum niet zou worden gehaald. Daarom hebben we in eerste instantie even gewacht met het versturen van de zogenaamde pensioneringsbrieven; dat stond ook in ons eerdere nieuwsbericht. Nu blijkt inderdaad dat ook de ingangsdatum van 1 juli 2023 niet wordt gehaald. De ingangsdatum van bedrag ineens is nu bepaald op 1 januari 2024.

Wat betekent dit voor u?

U kunt natuurlijk gewoon in 2023 met pensioen gaan. We gaan de pensioneringsbrieven weer versturen. U krijgt deze brief 6 maanden vóórdat u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Als u de komende maanden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en nog geen brief hebt ontvangen, krijgt u de pensioneringsbrief binnenkort alsnog. U kunt dus gewoon met pensioen gaan, maar voorlopig géén gebruik maken van de mogelijkheid om een deel van uw pensioen in een keer op te nemen. In ieder geval niet vóór 1 januari 2024. De overige keuzemogelijkheden bij pensionering zijn wel beschikbaar.

Wat kunt u doen als u graag een bedrag ineens wilt opnemen?

Wilt u als u met pensioen gaat graag een deel van uw pensioen in één keer opnemen? Dan kunt u ervoor kiezen pas in 2024 met pensioen te gaan, als u in 2023 nog geen 68 jaar wordt. Dan is een bedrag ineens opnemen waarschijnlijk wél een keuzemogelijkheid. 

Hebt u een vraag? 

Neem dan contact met ons op.