Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 12-12-2016

Waarom DigiD bij SPOA

Met uw DigiD-code kunt u eenvoudig online zaken regelen. Uw DigiD is een persoonlijke code en bestaat uit een gebruikersnaam, wachtwoord en sms-controle. Hoe uw gebruikersnaam en wachtwoord eruit zien beslist u zelf.

Online identificatie

Waar u vroeger bij het gemeentehuis aan het loket uw ID-kaart of paspoort moest laten zien als u iets wilde regelen of aanvragen, gebruikt u tegenwoordig online uw DigiD. Met een DigiD kunt u zich online identificeren. Alle websites van de overheid gebruiken DigiD. De portalen van SPOA worden gekoppeld aan overheidswebsites, zoals mijnpensioenoverzicht.nl en de Berichtenbox. Door zelf ook de DigiD-code te gebruiken, kunnen bezoekers doorklikken naar deze sites (en weer terug) zonder nogmaals in of uit te hoeven loggen.

Pensioenzaken afhandelen steeds eenvoudiger

Op deze manier kunt u bijvoorbeeld vanuitmijnpensioenoverzicht.nl direct doorklikken naar het deelnemersportaal om keuzes te maken voor uw pensioen. Als u in de Berichtenbox van mijnoverheid.nl een bericht aantreft van SPOA, kunt u direct doorklikken om het bericht te bekijken. Zo wordt het steeds eenvoudiger

om uw pensioenzaken digitaal af te handelen.