Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 05-06-2018

Vervroegd met pensioen

Veel deelnemers van SPOA gaan vervroegd met pensioen. De pensioenrichtleeftijd van SPOA is 68 jaar. De pensioenregeling biedt echter de mogelijkheid om vanaf uw 55ste jaar volledig of in deeltijd met pensioen te gaan. Vervroegd pensioen betekent wel..

Vervroegd pensioen betekent wel dat u mogelijk nog geen AOW ontvangt naast de pensioenuitkering. Dat kan leiden tot een inkomensgat. Vervroegd pensioneren moet dan ook goed worden gepland.

Op tijd aanvragen

Als u eerder met pensioen wilt, kunt u dit zes maanden voorafgaand aan uw beoogde pensioendatum aan ons bekendmaken. Wij maken dan voor u een berekening van uw pensioeninkomen.
Belangrijke voorwaarde Belastingdienst Wilt u langer dan 5 jaar voor de AOW­leeftijd met pensioen? Dan mag u daarnaast geen inkomen meer ontvangen uit werkzaamheden als apotheker in de openbare apotheek, maar ook andere werkzaam heden. In deze situatie dienen deelnemers een intentieverklaring te tekenen geen inkomen meer te ontvangen. Deze verklaring is een vereiste van de Belastingdienst.