Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 16-03-2017

Vacature nieuwe bestuurder SPOA

Openbare apothekers bouwen verplicht pensioen op bij Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA). Het is van belang dat het pensioenfonds optimaal wordt bestuurd. Het bestuur van het pensioenfonds is hiervoor verantwoordelijk. Binnen dit bestuur ontstaat begin 2018 een vacature voor een bestuurslid. Daarom zoekt Beroepspensioenvereniging Pensioenfonds Openbare Apothekers (BPOA) nu een kandidaat bestuurder.

Een kandidaat zal eerst een pensioencursus moeten doorlopen voordat tot definitieve benoeming kan worden overgegaan. De toezichthouder van alle pensioenfondsen in Nederland, DNB, stelt deze eis aan nieuwe bestuurders van pensioenfondsen. Terwijl u dit traject doorloopt, kunt u wel alvast starten als aspirant bestuurslid bij SPOA, zodat u een goed beeld krijgt van wat deze functie inhoudt. Naast toetsing op geschiktheid worden kandidaten ook op betrouwbaarheid getoetst.

Voorwaarden, profiel en tijdsbesteding

Gezocht wordt naar kandidaten die de doelstellingen van SPOA onderschrijven (informatie hierover is op de website van SPOA te vinden) en die het besturen van een pensioenfonds zien als persoonlijke ontwikkeling.

Qua tijdsbesteding moet u er rekening mee houden dat het uitvoeren van de functie van bestuurslid gemiddeld één dag per week met zich meebrengt, deels voor vergaderingen, deels voor werkzaamheden die vanaf een thuiswerkplek uitgevoerd kunnen worden. De werkzaamheden worden gehonoreerd volgens een vacatiegeldregeling conform de SER-richtlijnen.

Oproep

BPOA heeft de taak om kandidaat bestuursleden bij SPOA voor te dragen. Het bestuur van SPOA benoemt vervolgens een kandidaat tot bestuurslid. BPOA roept u daarom op om te reageren op de vacature. De oproep is bedoeld voor alle openbare apothekers, dus zowel zelfstandig openbare apothekers als apothekers in loondienst. Gezien het streven naar meer diversiteit binnen het bestuur van SPOA gaat de voorkeur uit naar kandidaten die hun werkzaamheden als openbare apotheker in loondienst uitoefenen. U kunt uw interesse bekend maken via e-mail: info@bpoa.nl. U kunt dan ook meer te weten komen over wat de functie van bestuurder inhoudt en hoe de procedure er verder uitziet.