Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 22-02-2016

Vacature bestuurder SPOA

Iedere openbare apotheker bouwt pensioen op bij Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA). Het is van belang dat dit pensioenfonds optimaal wordt beheerd. Het bestuur van het pensioenfonds is hiervoor verantwoordelijk. Binnen dit bestuur is een vacature voor een bestuurslid ontstaan.

Het te doorlopen pad, profiel en tijdsbesteding 

Een kandidaat zal eerst een pensioencursus moeten doorlopen voordat tot definitieve benoeming kan worden overgegaan. De toezichthouder van alle pensioenfondsen in Nederland, DNB, stelt deze eis aan nieuwe bestuurders van pensioenfondsen. Terwijl u dit traject doorloopt kunt u wel alvast starten als aspirant bestuurslid bij SPOA, zodat u een goed beeld krijgt van wat deze functie inhoudt. Qua tijdsbesteding moet u er rekening mee houden dat het uitvoeren van de functie van bestuurslid gemiddeld één dag per week met zich meebrengt. 

Diversiteit binnen het bestuur

Ook is SPOA op grond van richtlijnen van de wetgever eraan gehouden dat zij bij de samenstelling van het bestuur er rekening mee houdt dat er voldoende diversiteit binnen het bestuur is. Om die reden gaat de voorkeur uit naar kandidaten in de leeftijd van 25 tot 45 jaar. Het gaat om invulling van een bestuursfunctie in 2016 én één voor 2017. Bij in ieder geval één van deze twee personen gaat de voorkeur uit naar een vrouw.

Oproep 

De Beroepspensioenvereniging voor het Pensioenfonds van Openbare Apothekers (BPOA) heeft de taak om kandidaat bestuursleden bij SPOA voor te dragen. BPOA roept u om die reden op om aan te geven of u interesse heeft om bestuurslid bij SPOA te worden. De oproep is bedoeld voor alle openbare apothekers, dus zowel zelfstandig openbare apothekers als apothekers in loondienst. U kunt uw interesse bekend maken door te reageren naar info@bpoa.nl. U kunt dan ook meer te weten komen over wat de functie van bestuurder inhoudt en hoe de procedure er verder uitziet.