Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 26-02-2018

SPOA verhoogt uw pensioenaanspraak met 1,5%

De jaarlijkse vaste verhoging van de pensioenaanspraak met 1,5% werd op 1 januari doorgevoerd. De verhoging geldt voor deelnemers die actief pensioen opbouwen en voor gewezen deelnemers.

De vaste verhoging zorgt ervoor dat jonge deelnemers meer pensioen opbouwen voor dezelfde premie dan oudere deelnemers. Immers, de inleg van de jongste deelnemer wordt ruim 40 jaar verhoogd met 1,5%. Die van de oudste deelnemer maar 1 jaar. Hoewel ze beiden een gelijk bedrag inleggen, is het eindresultaat afhankelijk van het aantal keren verhoging met 1,5%. Door deze aanpak is de betaalde pensioenpremie meer in evenwicht met de kosten voor pensioenopbouw. Deze kosten zijn voor jongere deelnemers immers lager dan voor oudere deelnemers.

 

De vaste verhoging is onderdeel van de pensioenregeling en wordt onafhankelijk van de financiële situatie van SPOA doorgevoerd. Er is dit jaar geen ruimte voor een voorwaardelijke verhoging van de pensioenen en de pensioenaanspraken. Het bestuur kan besluiten om een (gedeeltelijke) voorwaardelijke verhoging toe te kennen als de dekkingsgraad minimaal 110% is.