Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 19-01-2024

SPOA stapt over van AZL naar Visma Idella

SPOA maakt per 1 januari 2025 de overstap van AZL naar Visma Idella als nieuwe pensioenuitvoeringsorganisatie. Deze beslissing komt voort uit een grondige evaluatie van de huidige en toekomstige behoeften van de deelnemers en heeft tot doel bij te dragen aan het verbeteren van de algehele pensioenvoorzieningen binnen de nieuwe pensioenregeling.

Samen met de beroepspensioenvereniging BPOA heeft SPOA in 2021 geconcludeerd dat met een overstap naar een nieuwe flexibele pensioenregeling een beter passend pensioen- en beleggingsbeleid voor de apothekers gerealiseerd kan worden. SPOA wilde dan ook graag in het belang van de deelnemer zo spoedig mogelijk en op beheerste wijze overstappen naar de nieuwe pensioenregeling. Vanuit marktanalyse is gebleken dat Visma Idella het beste voldoet aan de gestelde wensen ten aanzien van beheersing, tijdigheid en deelnemer gerichtheid.

Visma Idella

Renee Bies - Strategic Sales: “In 2025 verwelkomen wij SPOA als 10e fonds in onze digitale pensioenadministratie. Naast enkele ondernemingspensioenfondsen en APF-en, passen zij als tweede beroepspensioenfonds, goed bij onze ambities in de pensioensector.  Na de eerste implementaties in 2023, blijven wij samen met de fondsen bouwen aan een technologisch geoptimaliseerde en toekomst vaste pensioenstraat. Wij zijn er dan ook trots op dat na de grondige analyse, SPOA voor ons heeft gekozen om samen de nieuwe FPR omgeving in te zetten voor de deelnemers van SPOA.”

AZL

Paul Kullen: ”We betreuren het besluit dat we na bijna 20 jaar dienstverlening SPOA nu moeten laten gaan. Wij begrijpen en respecteren de beslissing van SPOA om zo snel als mogelijk voor haar deelnemers de transitie door te maken naar het nieuwe contract. Wij werken voor onze klanten hard aan de integratie van de inmiddels opgeleverde pensioensoftware van Festina Finance en gaan door om onze klanten goed te begeleiden in de komende transitie naar het vernieuwde pensioenstelsel. Er verandert met deze overstap verder niets aan onze transitietijdlijnen.”

SPOA

Mariëtte van de Lustgraaf - Wielens: ‘Wij zijn AZL dankbaar voor de constructieve en plezierige samenwerking in de afgelopen 2 decennia. De komst van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) en de nieuwe flexibele pensioenregeling was voor SPOA de reden voor een heroriëntatie. Met Visma Idella kiest het pensioenfonds de best passende oplossing voor de toekomst van het apothekerspensioen.’

 

Visma Idella neemt de administratie per 1 januari 2025 over van AZL. De overgang naar de nieuwe pensioenregeling staat voor SPOA gepland op 1 januari 2026.