Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 16-05-2024

SPOA gaat van AZL naar Visma Idella

SPOA maakt per 1 januari 2025 de overstap van AZL naar Visma Idella als nieuwe pensioenuitvoeringsorganisatie. Deze beslissing komt voort uit een grondige evaluatie van de huidige en toekomstige behoeften van onze deelnemers en heeft tot doel bij te dragen aan het verbeteren van de uitvoering van de nieuwe pensioenregeling.

Samen met de beroepspensioenvereniging BPOA heeft SPOA geconcludeerd dat met een overstap naar een nieuwe flexibele pensioenregeling een beter passend pensioen- en beleggingsbeleid voor de apothekers mogelijk is. Visma Idella voldoet het beste aan onze wensen ten aanzien van beheersing, tijdigheid en deelnemergerichtheid om de nieuwe pensioenregeling uit te voeren.

Wat gaan de deelnemers van de overstap merken? 

De overgang naar de nieuwe administrateur zorgt voor verbetering van de klantbediening.

Portaal krijgt eenvoudiger inlog

Waar nu nog sprake is van 2 portalen, het deelnemersportaal en het administratieportaal, met elk een eigen inlog, gaan we naar verwachting naar 1 inlog voor zowel administratieve taken als pensioenplanning. De 2-stapsverificatie zorgt ervoor dat u niet steeds een nieuw wachtwoord hoeft aan te vragen.

Overgangsfase administratieportaal 

Het huidige administratieportaal zal begin volgend jaar gedurende enkele maanden minder functionaliteiten bieden. Dit is noodzakelijk om alle data zorgvuldig te kunnen migreren. U kunt dus enige tijd minder administratieve handelingen verrichten op het portaal. Daarom is het van belang dat u dit jaar uw gegevens checkt en waar nodig bijwerkt. Als in deze periode echt iets moet wijzigen kunt u hiervoor terecht bij onze klantenservice. Voor vragen over pensioenplanning kunt u ook terecht bij de klantenservice of op de website. Het oude portaal van AZL sluit aan het einde van dit jaar. Het nieuwe portaal is naar verwachting op 1 april 2025 beschikbaar.  

Nieuwe klantenservice

De klantenservice krijgt een andere opzet. Er komen 2 medewerkers die vast voor SPOA werken. Zij zijn bekend met de SPOA- regeling en zo goed in staat om u te bedienen. Zij kunnen bovendien in het administratiesysteem, zodat ze veel vragen direct kunnen beantwoorden. Tot slot kunnen zij – alleen met uw toestemming – met u meekijken in het portaal om zo mogelijke knelpunten samen op te lossen. 

Visma Idella neemt de administratie per 1 januari 2025 over van AZL. De overgang naar de nieuwe pensioenregeling staat voor SPOA gepland op 1 januari 2026.