Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 05-06-2018

Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

Als u arbeidsongeschikt wordt, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een premievrijstelling gedurende de periode van uw arbeidsongeschiktheid. Dat betekent dat SPOA uw pensioenpremie voor u betaalt. Uw pensioenopbouw gaat dan dus gewoon door tijdens uw arbeidsongeschiktheid. Wat zijn de voorwaarden?

Als u voor meer dan 35% arbeidsongeschikt bent, hebt u recht op (gedeeltelijke) voortzetting van uw pensioenopbouw zonder dat u daar zelf nog premie voor betaalt. Deze premievrije pensioenopbouw is afhankelijk van de mate van uw arbeidsongeschiktheid.

Zelfstandigen

Voor deelnemers die niet onder de WIA vallen, de zelfstandigen, geldt aanvullend de eis dat zij een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben afgesloten. De uitkering van de  verzekeraar moet minimaal 70% van uw minimumloon bedragen en doorlopen tot de pensioenrichtleeftijd  (momenteel 68 jaar).

Arbeidsongeschiktheid doorgeven!

In veel gevallen wordt SPOA niet op de hoogte gebracht van arbeidsongeschiktheid. Daarom is het van groot belang dat u arbeidsongeschiktheid aan ons doorgeeft. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat uw pensioenopbouw doorgaat, zonder dat u hiervoor premie hoeft te betalen.