Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 26-09-2023

Premienota voortaan ook per e-mail te ontvangen

Vanaf nu kunnen deelnemers van SPOA op het administratieportaal aangeven dat zij de premienota voortaan per e-mail willen ontvangen. Op die manier hoeven zij niet meer in te loggen op het portaal om de premienota op te halen. De e-mail kan ook direct naar de werkgever of administrateur worden verstuurd. Daarmee wordt het administratieve proces vereenvoudigd.

Meerdere manieren om premie af te dragen 

Bent u deelnemer? Dan kunt u nu op meerdere manieren uw premie voldoen. U kunt de premie zelf betalen of via een door u gemachtigd administratiekantoor. Ook is het mogelijk dat u uw werkgever machtigt om de premienota af te handelen. Dat laatste gebeurt steeds vaker. Tot slot ziet SPOA dat de premieverdeling tussen werkgever en deelnemers verschilt.

SPOA overlegt met AZL om het administratieve proces te vereenvoudigen. De  eerste aanpassing is de mogelijkheid de premienota per e-mail te ontvangen.  SPOA verwacht dat deze mogelijkheid de administratieve druk  bij deelnemers en administratiekantoren verlaagt.

Naar een maandelijkse premienota

Het bestuur wil in de toekomst ook gaan werken met een maandelijkse premienota. Dat is meer in lijn met de andere afdrachten op het loonstrookje en maakt de geldstroom stabieler. Er hoeft achteraf ook minder hersteld te worden door tussentijdse mutaties.

Verbeterde inlog voor werkgevers 

Werkgevers die nu de premieafdracht voor meerdere apothekers in loondienst verzorgen, lopen in de praktijk aan tegen de verplichting om voor elke deelnemer apart te moeten inloggen. Dat zorgt voor extra administratie. We willen hierin verbetering aanbrengen door te werken met één inlog voor alle apothekers in loondienst bij een bepaalde werkgever.

We onderzoeken de mogelijkheden (en de hiermee gepaard gaande kosten) om het administratieportaal hiervoor aan te passen. 

Doorgeven pensioengevend inkomen

Veel deelnemers ervaren het vaststellen van het pensioengevend inkomen (pgi) als lastig. Het pgi is onderdeel van de pensioenregeling. Het valt daarom onder de verantwoordelijkheid van beroepspensioenvereniging BPOA. BPOA heeft echter aangegeven de definitie van het pensioengevend inkomen in de komende periode niet aan te passen. De regeling biedt nu optimaal fiscaal voordeel. SPOA zoekt daarom naar technische oplossingen om de jaarlijkse opgave van de huidige definitie van het pensioengevend inkomen te vereenvoudigen.

Zo ontvangt u vanaf nu de premienota per e-mail:

  • log in op ‘Mijn Pensioenadministratie';
  • klik na het inloggen rechtsboven op de ‘+’ naast de bedrijfsnaam;
  • kies voor ‘Bedrijfsprofiel’;
  • vul in het veld ‘E-mailadres factuur’ het e-mailadres in waarop u de pdf wilt
    ontvangen.