Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 16-05-2024

Premienota per e-mail zorgt voor gebruiksgemak

Sinds medio 2023 kunnen deelnemers van SPOA op het Administratieportaal aangeven dat zij de premienota voortaan per e-mail willen ontvangen. Op die manier hoeven zij niet meer elk kwartaal in te loggen op het administratieportaal om de premienota op te halen. De e-mail kan ook direct naar de werkgever of administrateur worden verstuurd. Daarmee is uw administratie vereenvoudigd.

Niet meer steeds een nieuw wachtwoord hoeven aanvragen

Veel deelnemers vinden het vervelend om regelmatig een nieuw wachtwoord aan te moeten vragen om de premienota op te halen in het administratieportaal. Dat is heel begrijpelijk. Toegenomen beveiligingseisen staan soms op gespannen voet met gebruiksgemak. Door in het portaal aan te geven dat u de premienota graag per e-mail ontvangt hoeft u daarvoor niet meer in te loggen.

Meerdere manieren om premie af te dragen

Bent u deelnemer? Dan kunt u op meerdere manieren uw premie voldoen. U kunt de premie zelf betalen of via een door u gemachtigd administratiekantoor. Ook is het mogelijk dat u uw werkgever machtigt om de premienota af te handelen. Dat laatste gebeurt steeds vaker. 

Naar een maandelijkse premienota 

Het bestuur wil in de toekomst ook gaan werken met een maandelijkse premienota. Dat is meer in lijn met de andere afdrachten op het loonstrookje en maakt de geldstroom stabieler. Er hoeft achteraf ook minder hersteld te worden door tussentijdse mutaties. Het is mogelijk om een automatische incasso in te stellen, dan kost het nog minder moeite om de betalingen te voldoen.