A

A
Gepubliceerd op 17-03-2020

Nieuws in het kader van het coronavirus

Van alle kanten krijgt u informatie over de nieuwe situatie die is ontstaan door het coronavirus. Ook uw dagelijkse bezigheden zullen hierdoor in min of meerdere mate beïnvloed zijn. Over de effecten van het coronavirus op uw pensioenfonds geven wij u in dit bericht meer informatie.

Continuïteit 

SPOA heeft maatregelen genomen naar aanleiding van de crisis. Het bestuur bewaakt dat kritieke processen geen hinder ondervinden bij een verdere verspreiding van het virus, zodat bijvoorbeeld de uitkering van pensioenen gewaarborgd blijft. Zelf heeft het bestuur alle fysieke bijeenkomsten afgezegd, ook die met externe partijen. Een bijeenkomst met deelnemers die gepland stond voor deze week is tot nader order uitgesteld.

Ontwikkeling financiële situatie

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan dat de coronacrisis voor grote onrust zorgt op de financiële markten. Het bestuur en de beleggingscommissie houden de situatie nauwlettend voor u in de gaten. Op dit moment is het niet goed mogelijk om uitspraken te doen over de gevolgen op middellange of lange termijn. In 2020 worden de pensioenen niet verlaagd. Op basis van de huidige wetgeving is de kans toegenomen dat eind 2020 wel een verlaging nodig zal zijn. Wij rapporteren onze dekkingsgraad maandelijks op de homepage van de website. 

Het coronavirus heeft géén impact op het nabestaandenpensioen 

Volgens berichten in de media zouden verschillende pensioenfondsen geen partner- of wezenpensioen uitbetalen als een deelnemer is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dit is niet het geval bij SPOA. Het pensioenfonds keert deze pensioenen gewoon uit volgens de huidige voorwaarden.