Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 11-12-2017

Leden BPOA stemmen in met aanpassing pensioenregeling

Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van 7 december jl. is door de leden van de Beroepspensioenvereniging Pensioenfonds Openbare Apothekers (BPOA) unaniem ingestemd met de wijzigingen in de pensioenregeling per 1 januari 2018. De pensioenopbouw daalt iets, terwijl de pensioenpremie wordt verhoogd. Ook stijgt de pensioenleeftijd naar 68 jaar.

In de afgelopen periode was er al met sociale partners in de branche (ASKA, LAD en VZA) afgestemd over de aanpassingen. Dit leidde tot een variant die voor alle partijen acceptabel was. Ook tijdens meerdere bijeenkomsten in het land met deelnemers aan de pensioenregeling van Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA) bleek er draagvlak voor deze variant te bestaan. Tijdens de ALV van BPOA  vond de formele instemming door de circa 30 aanwezige leden plaats (met daarbij een aantal volmachten).

 

In de komende weken informeert SPOA de deelnemers over de financiële gevolgen van de aanpassing in de pensioenregeling. Actieve deelnemers ontvangen onder meer een brief waarin de gevolgen  voor hen persoonlijk uiteen zijn gezet. Daarnaast past SPOA alle informatie over de pensioenregeling in de komende weken aan.