Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 04-04-2016

Introductie Pensioen 1-2-3

Binnenkort neemt SPOA het Pensioen 1-2-3 in gebruik. Het Pensioen 1-2-3 is onderdeel van de nieuwe wet Pensioencommunicatie die op 1 juli aanstaande in werking treedt. Het Pensioen 1-2-3 vervangt de startbrief. De 1-2-3 staat voor de drie lagen van informatie; op hoofdlijnen, met toelichting, of gedetailleerd en volledig. Op die manier kunt u zelf bepalen tot welk niveau u wilt worden geïnformeerd over de pensioenregeling van SPOA.

Laag 1

De eerste laag biedt op hoofdlijnen informatie over de pensioenregeling. Wat krijgt u wel en wat krijgt u niet. De eerste laag is opgenomen op de website, maar u kunt ook een papieren versie bij ons aanvragen.

Laag 2

Laag 2 bevat meer informatie over de pensioenregeling. De tweede laag is eigenlijk een toelichting op laag 1. Ook de tweede laag is opgenomen op de website en eventueel op papier opvraagbaar.

Laag 3

Laag 3 bestaat uit de brondocumenten waarop de informatie in het Pensioen 1-2-3 is gebaseerd. Deze brondocumenten bieden gedetailleerde en volledige informatie over de pensioenregeling. Ook deze laag met brondocumenten is terug te vinden op de website en eventueel op papier opvraagbaar.