Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 12-10-2015

Hogere premie in 2015

Sinds 1 januari 2015 heeft SPOA een nieuwe pensioenregeling. Daardoor is de manier waarop uw premie wordt vastgesteld gewijzigd. Vanaf dit jaar is de pensioenpremie afhankelijk van uw inkomen. Hoe hoger uw inkomen, hoe meer premie u betaalt en hoe meer pensioen u opbouwt. De pensioenopbouw is wel aan een maximum gebonden. Voor de berekening van de premie geldt een maximum pensioengevend inkomen van € 75.000 euro.

De voorschotnota’s die u dit jaar hebt ontvangen over kwartaal één en twee, waren nog gebaseerd op de gegevens van vorig jaar. De voorschotnota van kwartaal drie is gebaseerd op de salarisgegevens die u hebt doorgegeven via het portaal. Hebt u geen gegevens doorgegeven? Dan wordt de maximale premie in rekening gebracht. Is dat onterecht? Geef dan alsnog uw fulltime pensioeninkomen en het aantal uren dat u werk via www.azlonline.nl aan ons door. De nota van het derde kwartaal bevat eveneens een correctie over de eerste twee kwartalen.

Hebt u vragen over uw voorschotnota? Neem dan contact op met AZL via 088 – 116 3021 of stuur een e-mail naar spoa@azl.eu