A

A
Gepubliceerd op 09-11-2020

Doorgeven wijziging inkomen vaak vergeten

De hoogte van de pensioenpremie bij SPOA is gekoppeld aan de hoogte van het inkomen en het parttimepercentage. Als dit wijzigt, wijzigt dus ook de pensioenpremie. Het is van belang om dit steeds tijdig door te geven aan het pensioenfonds, zodat zij de juiste pensioenpremie kan innen. Helaas wordt dit regelmatig over het hoofd gezien.

Correcties achteraf voorkomen

Als de verkeerde pensioenpremie in rekening is gebracht, moet dit worden gecorrigeerd. Bij een te laag opgegeven inkomen, moet u achteraf extra premie inleggen. Dat is natuurlijk vervelend en levert ook extra administratief werk op. Overigens komt het ook voor dat een te hoog inkomen wordt opgegeven. Dat levert ook nadelen op. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hoger belastingtarief.

Geef inkomenswijzigingen zo snel mogelijk door 

SPOA heeft veel aandacht voor de het doorgeven van wijzigingen in het inkomen of het parttimepercentage. Elk kwartaal ontvangen deelnemers een e-mail met het verzoek om wijzigingen door te geven, zodat de eerstvolgende premienota al meteen correct kan worden toegestuurd.

Inkomensgegevens aanpassen?

Wilt u aanpassingen in uw inkomen of in uw parttimepercentage doorvoeren? Aanpassingen kunt u doorgeven via het administratieportaal.