A

A
Gepubliceerd op 15-12-2020

De pensioenchecker: hoeveel pensioen krijgt u?

Nieuwe app maakt inzicht in pensioen makkelijker

Even snel en makkelijk uw pensioen checken, net zoals uw banksaldo. De Pensioenchecker geeft op een simpele manier antwoord op de belangrijkste vragen over pensioen. Vragen als: Hoeveel krijg ik straks? Wanneer krijg ik pensioen? Kan ik eerder stoppen? Kan ik mijn pensioenbedrag verhogen?

‘De pensioenleeftijd staat standaard op de AOW leeftijd, maar is makkelijk aan te passen.’
De standaard pensioenleeftijd in de pensioenchecker is 67, de huidige AOW-leeftijd. Dat betekent dat het pensioen bij SPOA (pensioenleeftijd 68) in de app is vervroegd. Je kunt de pensioenleeftijd makkelijk zelf instellen, terugzetten naar 68 of een andere leeftijd kiezen. Bij SPOA is vervroegd pensioen mogelijk.

Inloggen met DigiD
Inloggen is eenvoudig met DigiD. De Pensioenchecker telt naast uw pensioen bij SPOA automatisch ook elders opgebouwd pensioen plus uw AOW mee. U kunt die onderdelen echter ook eenvoudig los van elkaar bekijken.

Nu ook pensioenplanning via uw 06
Naast de nieuwsbrief, de website en natuurlijk het bellen zelf, is uw pensioen bij SPOA nu ook te bekijken in een generieke pensioenapp gericht op pensioenplanning. Zo biedt de communicatie van SPOA stap voor stap steeds betere mogelijkheden via de mobiele telefoon.

De pensioenchecker is gemaakt door een samenwerkingsverband van de Nederlandse pensioenuitvoerders en de Pensioenfederatie. SPOA is lid van de pensioenfederatie.  Iedereen die in Nederland pensioen opbouwt kan de app gebruiken. Gratis.