Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A
Gepubliceerd op 07-11-2023

Beleggingswebinar SPOA op 21 november

Wat zijn de gevolgen van de hoge inflatie en de stijgende rente voor uw pensioen? Wat betekent de huidige hoge dekkingsgraad voor de transitie en (eventueel) voor invaren? En hoe zorgen we met het beleggingsbeleid dat de deelnemers voldoende beschermd zijn tegen al deze ontwikkelingen van buitenaf?

Hierover gaat het komende beleggingswebinar van SPOA. Daarnaast is er de nodige ruimte voor al uw vragen. De leden van de Beleggingscommissie, bestaande uit Ronald Heijn (Voorzitter), Patrick Dantuma (apotheker, bestuurslid) en Rutger van Asselt (Adviseur Sprenkels), zitten klaar om uitleg te geven en actuele kwesties met u te bespreken. Het webinar vindt plaats op dinsdag 21 november van 19.30 tot 20.30 uur. 

Inflatie, rente en lage economische groei
De hoge inflatie van de afgelopen 2 jaar zorgt voor druk op de koopkracht van onze pensioenen. Stijgende rentes hebben gezorgd voor een hogere dekkingsgraad, waardoor we in staat waren om de pijn enigszins te compenseren met een verhoging van de pensioenen. Het vermogen nam tegelijkertijd flink af. Toch blijft de dekkingsgraad momenteel hoog. Hoe gaat de beleggingscommissie om met alle ontwikkelingen? Hoe beschermt het huidige beleggingsbeleid de deelnemers tegen sterke stijging of daling van de rente?   

Is de transitie gunstig voor het beleggingsbeleid?
De transitie zorgt voor andere regels voor beleggen. U hebt straks de keuze uit 3 risicoprofielen, zodat uw beleggingen beter aansluiten bij uw persoonlijke situatie. Maar ook mag het pensioenfonds de beleggingsstrategie aan de hand van risicobereidheidsonderzoek onder deelnemers beter laten aansluiten op het risicoprofiel van de deelnemers. Hoe ver is de Beleggingscommissie met de voorbereidingen? Wie verzorgt straks het vermogensbeheer? Wat is het vergezicht?   
En hoe zit het met invaren, gezien vanuit het perspectief van de beleggingen? Wat gebeurt er als we invaren en wat als we dat niet doen? Wat als je als deelnemer eigenlijk helemaal geen zin hebt in beleggen?

Macro-economische vooruitzichten
De huidige situatie is verre van stabiel. We horen van alles. Wat zijn de verwachtingen voor de economie? Krijgen we de inflatie onder controle? Wordt 2024 jaar van stijgende of van dalende rente? Wat zijn de plannen van de Beleggingscommissie?

Aanmelden voor het webinar
We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het webinar. Na aanmelding ontvangt u van ons een deelnamelink. 

Meld u aan voor het beleggingswebinar